Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Frode/Frode_teams.jpg

  Intervju: Frode Øygard

  Da Frode Øygard innså at han kunne kombinere interessene sine for musikk og teknologi ble det naturlig å velge lyd som fag. På veien til å bli en erfaren regionsansvarlig i Scandec har han gjort seg spennende erfaringer både i og utenfor bedriften.  

   

  "Jeg har vært interessert i musikk i en eller annen form så lenge jeg kan huske" starter Frode. Det var med blokkfløyte lærte han notene, før han begynte å spille cello i både orkester og strykekvartetter. Og med en far som var sløydlærer ble han tidlig introdusert for praktisk arbeid. "Jeg ble veldig glad i å kombinere interessene, og det ble mye mekking på kasettspillere, før jeg etter hvert fikk satt opp et eget hjemmestudio hvor jeg og kompisgjengen spilte inn mye forskjellig. Da hadde jeg beveget meg over på gitar og bass".  

   

  Seks år i Forsvaret 

  Frode så egentlig etter raskeste vei ut av militæret og førstegangstjenesten, men da han, som en av få, kom inn på Befalsskolen for Marinens "elektronikk og våpen" linje, ble det starten på seks år i forsvaret. "Det var Befalsskolen i Horten, Sjøkrigsskolen i Bergen, og også tre år som offiser i Osloklasse fregatt. Ettersom jeg kom rett fra gymnaset var jeg alltid yngst, og ble kastet ut i det uten erfaring. Jeg hadde ofte menige under meg som var betydelig eldre enn det jeg var." 

   

   

  Interessen for lyd og musikk fortsatte å blomstre under tiden i forsvaret, og Frode tok blant annet over for kronprinsen i Sjøkrigsskolens skoleband. "Jeg satte også opp et enkelt musikkstudio om bord i fregatten" forteller Frode, som i tillegg hadde fylt opp lugaren med dykkerutstyr når han reiste verden rundt.  

   

  Mens han oppholdt seg i Bergen, begynte Frode også å jobbe med lyd i studentmiljøet rundt Det Akademiske Kvarter. "Jeg møtte på mange lydteknikere og bransjefolk, og mange av de hadde den samme anbefalingen til en som ønsket seg en karriere i bransjen. Det var å studere lydproduksjon på Paul McCartneys LIPA i Liverpool".  

   

  Fast tekniker på The Cavern Club 

  I Liverpool ble livet snudd på hodet for Frode, og han gikk fra en strukturert tilværelse i forsvaret til å plutselig være omringet av kreative og yngre studenter. "Her hadde vi tilgang på alt av utstyr og studio, i tillegg til masse talent. Det var helt fantastisk!" Det ble også mye lydjobb i Liverpool, og Frode kan skilte med tre år som fast lydtekniker på den kjente "The Cavern Club", hvor han fikk både skru lyd og slå av en prat med selveste Paul McCartney. "Det var en helt rå opplevelse, og jeg fikk omgås med utrolig mange av Mersey Beat artistene på den tiden".    

   


  Til venstre ser vi Frode bak spakene på Cavern Club. Til høyre befinner han seg i et av de mange studioene på LIPA. 

   

  Samtidig med studiene startet Frode sammen med noen venner et lydfirma i Liverpool, hvor de gjorde alt fra studioopptak til produksjon av lyd til Xbox spill på oppdrag for lokale spillutviklere. Det var også her at Frode fikk sine første erfaringer med salg. "Jeg innså at jeg likte å ha kundekontakt, og være ute blant folk. Så når jeg kom tilbake til Norge igjen i 2004 var det den veien jeg ønsket." Etter en tid med ansvar for PA og studio i butikken Musikkbørsen, startet Frode i Scandec i 2006.  

   

  Pro Audio satsing 

  Året etter startet også John Idar Bakke i Scandec, og satsingen på Pro Audio var for alvor i gang i bedriften. "Det var utrolig spennende å komme inn i en bedrift som Scandec, hvor det er så mange som er skikkelig entusiaster på området de jobber med. Det er sjeldent man må ut av huset for å finne ut det man lurer på". Frode har jobbet i mange år produktsjef og leder for Pro Audio, og har hele tiden synes at problemløsing og kundekontakt har vært spennende. Det passer bra ettersom han nylig har inntatt rollen som Regionsansvarlig.  

   


  John Idar Bakke startet i Scandec året etter Frode, i 2007. De to har jobbet tett i mange år, og har vært svært sentrale i oppbyggingen av Scandecs Pro-Audio satsing. 

   

  "Som lyd- og musikkinteressert er det lett å bli opptatt av de små detaljene, men det har vi nok av flinke folk i Scandec som tar seg av. Jeg har virkelig måttet få hodet ut av racket" sier han med et smil. "Men selv om jeg ikke skrur så mye lenger, så ligger interessen for lyd og musikk alltid som en drivkraft i alt jeg gjør." Han mener at dette, kombinert med motivasjonen han finner i å samarbeide med både kunder og kolleger for å finne beste løsning er årsaken til at han har blitt værende og trives i firmaet. “Det er rett og slett et helt unikt miljø i Scandec” avslutter han.   

   

   

  Bli kjent med flere Scandecere:

  Intervju mer Magne Riise
  Intervju med Håkon Bjartveit

  Har du spørsmål om produktet?