Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Gergerly/Gergerly_7.jpg

  Intervju: Gergely Vikar

  I 2011 flyttet 17 år gamle Gergely fra storbylivet i Budapest til Norge og lille Flekkefjord. Det ble en totalomvending i livet både når det kom til kultur og språk, men Gergely tok utfordringen på strak. Snart ti år seinere er han blitt en viktig del av Scandecs tekniske avdeling.

   

  "Det er nok ganske annerledes å vokse opp i Ungarn enn i Norge", konstaterer Gergely. "Det var et voldsomt krav i skolen, og det må vel kunne sies å være en rovdrift av elevene der. I tillegg så jeg mye mer mobbing og andre utfordringer enn det jeg opplever at det har vært i Norge". Gergely tilbrakte de 17 første årene av livet i storbyen Budapest i Ungarn. Livet besto mye av ulike aktiviteter som ble tilbudt, og han var innom både kampsport og svømming. Men det var musikken han virkelig hadde lyst til å drive med. "Jeg var 6 år da jeg insiterte på å begynne å få spille et instrument. Jeg ville spille klarinett, men hendene mine var for små, så jeg måtte spille fløyte i to år først", forteller han lattermild. "Men så fant jeg gitaren, og har spilt det siden."

   

  Det var en drastisk overgang for den unge ungareren å flytte til lille Flekkefjord, med sine 6000 innbyggere. "Jeg kunne ikke et ord norsk, men bestemte meg med en gang for at jeg ikke skulle bruke engelsk når det var noe jeg ikke forsto", forteller han. Dette resulterte i at han lærte språket på imponerende tre måneder. "Jeg meldte meg på i en teatergruppe, og var med på fremførelsen av En midtsommernatts drøm uten å forså hva det var jeg sa", ler han. "Men jeg tror jeg har tatt med meg litt fra begge kulturer i måten jeg er på. Det er typisk ungarsk å ikke være redd for konflikt, men kombinert med måten nordmenn viser respekt på, så går det stort sett fint."

   

  Mye på tur! Gergely er mye på tur hos mange forskjellige kunder i hele landet. Det trives han godt med! 

   

  Det var også i Flekkefjord at Gergely ble introdusert for det å skru lyd. Tilfeldighetene og musikkinteressen gjorde det til at han havnet i et lokalt lydfirma, og etter dette var det ingen vei tilbake. "Jeg hadde egentlig planer om å utdanne meg til lege, men jeg skjønte etter hvert at man kunne utdanne seg og leve av den nye interessen for lyd." Når tiden kom for å velge studier falt valget på Westerdals lydproduksjonslinje i Oslo.

  "Det var jo litt godt å komme tilbake til en storby, og det var et helt fantastisk studie med flotte lærere. Samtidig med studiene begynte jeg umiddelbart å jobbe freelance, og jeg fikk meg også mentorer". Gergely trekker frem Pål Waller, tekniker for Frank Znork Quartet, som en viktig mentor. "Jeg var på Blå på en konsert, og spurte om jeg kunne få lov til å være med han og lære, og det fikk jeg lov til. Det var en morsom periode", mimrer han.

   

  Tilfeldigheter og bekjentskaper skulle ha det til at Gergely i 2017 gjorde en lydjobb for Scandecs Hans-Arne Mehus, og da Scandec søkte etter nye ansatte til teknisk avdeling med en videosnutt på Facebook, besluttet Gergely å søke. "Etter mange intervjurunder ble jeg tilbudt jobben, selv om jeg ikke var helt ferdig på Westerdals. Det ble en hektisk avslutning på studier kombinert med opplæring i Scandec, men jeg har ikke angret et sekund. Dette er den mest produktive og dyktige gjengen jeg noen gang har møtt, og jeg er veldig stolt over å være en del av det".

   

  Aktiv livsstil! Gergely er glad i å gjøre ting ute. Her er han på kajakktur med gode kolleger i Scandec. 

   

  Gergely tilbringer mye tid ute hos våre kunder, og han har sett langt mer av Norge enn de fleste av oss. "En gang var søsteren min på besøk fra Ungarn, og jeg måtte innom Rådhuset i Oslo på en service. Det endte opp med at både hun og jeg fikk en helt fantastisk omvisning i hele rådhuset. Det var ganske kult. Jeg elsker å være ute hos kundene våre, og spesielt det å være med på å innfri eller aller helst overgå forventninger!" 

  Gergely tar fortsatt på seg freelanceoppdrag i tillegg til jobben i Scandec, og har gått til innkjøp av en DiGiCo mikser til lydjobber. "Det er litt fordi vi har agenturet i Scandec, men aller mest fordi jeg er helt frelst. Hvis jeg tenker på en funksjon som kunne vært nyttig å ha, så har DiGiCo allerede tenkt på det. Den har uendelig med muligheter", forteller han ivrig, og legger til at det helt klart er en fordel når han gjør service på miksere. Han innrømmer også at perioden med Covid-19 gjør at det klør i fingrene etter å komme seg ut å lage gode lydopplevelser på kulturarrangementer. "Heldigvis har jeg nettopp kjøpt min første leilighet, og har hatt mange småprosjekter i innredningen av den", sier han, og viser frem bilder av fargerike vegger, instrumenter og egenproduserte møbler fra leiligheten.


  DiGiCo-frelst! Gergely jobber også freelance med sin egen DiGiCo SD11i, og han er stor fan av mikserne fra DiGiCo. 

   

  Bli kjent med flere Scandecere:

  Håkon Bjartveit
  Magne Riise
  Frode Øygard
  Lars Persen 

  Følg med på våre Facebook-sider for flere kommende intervjuer med våre fanatstiske antsatte! 

  Har du spørsmål om produktet?