Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Morten/Morten_hovedbilde.jpg

  Intervju: Morten Andresen

  Uoffisiell Norgesrekord, festivaler, frilans, 22 år i Scandec og et liv med brennende interesse for lyd og musikk. Bli bedre kjent med tekniker Morten Andresen. 

  Han har alltid elsket musikk. Som sekstenåring overtok han anlegget til dansebandet han spilte i, og derfra ballet det på seg med både utleie og egen musikk. "Jeg bygde høyttalerkasser i snekkerverkstedet til faren min, spilte i et par band, jobbet som frilans lydtekniker og hadde i tillegg fulltidsjobb, så jeg hadde nok å drive med", forteller han. Etter hvert drev han også med service på gitarforsterkere for blant Imerslund Musikk og  Fender og Mesa/Boogie importørene, håndbygde rørpreamper for gitar, og ble anerkjent for å sette sammen gitarracksystemer for kjente, norske artister.


   


  Til venstre: Morten under NM i Rock i 1991. Til høyre: Morten med sin første, selvbygde PA i 1982!  

  Uoffisiell Norgesrekord
  Blant sine mange talenter er han også blitt kjent for å være eksepsjonelt god til å spille gitarsolo på bord.

  "Jeg ser jo litt ut som en grå mus når man ser meg i et rom, men når jeg spiller så blir jeg en litt annen person, og jeg elsker å showe uansett om det er 10 eller 10 000 jeg spiller for. Det å spille oppe på bord har liksom blitt min greie, og jeg holder en uoffisiell Norgesrekord i å løpe og spille gitarsolo på bord uten å velte ølglass. Det krever litt koordinasjon", ler han.

  Morten brukte også av sin kompetanse i magasinet Musikkpraksis, og i 17 år jobbet han som journalist og senere som fagredaktør og skrev om gitarutstyr og PA. Da reiste han også mye på ulike musikkmesser i Tyskland og USA.  "Det var en stor del av livet mitt", sier han. 

  Den tidligere nevnte fulltidsjobben handlet før 1998 om lys og lyd i diskotekbransjen. "Jeg var så lei av cocky DJs med capsen bak fram. Så når muligheten bød seg i Scandec så gledet jeg meg stort til å holde på med proffere utstyr." 

  "Jeg husker godt dagen jeg startet i Scandec, for det var 18. mai 1998. Han som skulle lære meg opp var mildt sagt sliten etter feiringen dagen før, så det ble vel egentlig ikke noen opplæring. Jeg fikk en perm med informasjon om utstyret vi hadde, også var det bare å kaste seg inn i det", forteller han. Og selv om det er 22 år siden han startet, er over halvparten av de som var der da, fortsatt i bedriften.

  "Det er vel det at det er bra miljø og dritmye kunnskap, kombinert med det at jeg er en sta jævel som gjør at jeg har blitt her så lenge", ler Morten.


  Morten sammen med noen av Scandecs unge og lovende. 

  Mentorrollen
  Allikevel, med 22 år i bedriften og det som begynner å bli svært lang erfaring med lyd så må han finne seg i å innta mentorrollen for de unge og lovende. Det er en kjent Scandec-historie at vår nåværende leder for innovasjon og utvikling, Hans-Arne Mehus, som sekstenåring møtte Morten på et arrangement og spurte om kunne følge med han på oppdrag for å lære. "Han var med meg rundt overalt, og ble en habil lydtekniker. Så når Scandec også trengte folk etter hvert så fikk jeg også en mentorrolle for han her". Han presiserer at han selv setter stor pris på å være del av en organisasjon som setter kompetanse og deling av den så høyt. "Når jeg begynte her så dro  vi rundt med en verktøykasse. Nå er det PC og målemikrofon, og ting er mye mer digitalt, så det har jo vært mye læring for meg også. Jeg elsker fortsatt å lære nye ting selv, så det er et spennende fagfelt og en lærerik bedrift å være i. Det er mye bra folk her, som har mye bra kunnskap. Det er ikke mye vi ikke klarer å løse nå!" 

  Han påpeker også at det er morsomt å være i en bedrift i utvikling. "Folk får virkelig rom til å nå sine potensialer, og det er skikkelig gøy å se!"

     En komplett sirkel
  Da Morten startet i Scandec var det mest med service på produkter inne på teknisk avdeling. Etter hvert ble det mye reising med innjusteringer og idriftsettelser i hele landet. "Nå er jeg tilbake til å jobbe mye med programmering, leverandørkontakt, support og service, mer likt som da jeg startet i Scandec" forteller han. "For mange år siden ble jeg alvorlig kreftsyk, og fikk en behandling som var så aggressiv at man i dag ikke bruker så sterke doser. Det gir jo sine senskader, og kroppen orker ikke helt de lengste reisedagene lenger." Men selv alvorlige temaer kan tulles litt med.

  "På en sjekk på Radiumhospitalet for noen år siden, spurte de om jeg hadde tatt det med ro. Jeg svarte at det har dere glemt å fortelle meg," forteller han med et smil.

  For den brennende interessen for musikk og lyd har på ingen måte gitt seg, og Morten spiller fortsatt i band. "Jeg har spilt på mange bluesklubber og festivaler og møkkete MC-klubber, kan du si, og sett mye rart." Han har også spilt på Blues festival i Tyskland, og stått på scenen to ganger under Europa-treffet for Harley Davidson. I dag spiller han i bandet Gosen Vintage som i tillegg til konserter også spiller i Mortens studio som han har bygget selv på et småbruk utenfor Drøbak.

  "Også må jeg jo nevne at jeg fortsatt har en liten Electro-Voice PA og en egen L-Acoustics monitor, bare til meg selv. En gang lydidiot, alltid lydidiot!" 

   


  Bilder fra konserter med bandet Gosen Vintage. Til høyre er Morten i aksjon i sin spesialitet: gitarsolo på bord!

  Bli kjent med flere Scandecere:

   
   
  Har du spørsmål om produktet?