Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Solveig/Solveig_hovedbilde.jpg

  Intervju: Solveig Lind-Dramstad

  Med sin lærererfaring og utdanning kombinert med engasjement for riktig bruk av teknologi i skolen har Solveig Lind-Dramstad inntatt en viktig rolle i Scandecs salgsavdeling.

   

  "Jeg er vokst opp på landet, på Årnes i Akershus. Det var veldig trygt og godt, og helt topp som barn. Men så tenker man jo at man aldri skal flytte tilbake dit," ler hun.

   

  Da tiden kom for å studere og flytte ut fra barndomshjemmet dro Solveig til Oslo, hvor hun prøvde ut litt forskjellige retninger. "Jeg testet ut sykepleierstudiet først, men fant fort ut at jeg ikke passet til det. Da jeg startet på lærerstudiet fikk jeg også jobb på Ullevål skole. Kombinasjonen av jobb og relevante studier var kjempespennende, og man fikk satt teori ut i praksis med en gang".

   

  Da hun selv, sammen med familie bestående av mann og tre sønner mellom 3-7, skulle velge bosted falt valget på Kambo utenfor Moss. "Vi ønsket oss nærme sjøen, og stortrives der".

   

  Lærer i ungdomsskolen

  Etter flyttingen startet jeg først på Oasen Skole, som er en spesialskole for vanskeligstilte elever. Her var det mye voksenkontakt per elev, og veldig læring hvor man setter teori i praktiske oppgaver. Deretter søkte hun seg til Grevlingen ungdomsskole i Son. "Det er krevende, men også veldig givende å være kontaktlærer på ungdomstrinnet. Ungdommene er inne i mellom tøffe i trynet, men samtidig har du mulighet til å utgjøre en forskjell for dem, få de interessert, få de til å mestre, og det er utrolig fint når man får til det".

   
  Solveig i aksjon under "Læring på digitale flater" i Trondheim i februar.

  Muligheter med teknologi

  Som lærer har hun erfart hvordan teknologi endrer klasserommet og læring, og sett mulighetene det kan gi. "Plutselig fikk vi flotte skjermer i alle klasserom. Jeg satte i gang med å trykke på dem og utforske, og jeg synes det var kjempespennende. Jeg så også at de kunne gi masse verdi i undervisningen om man brukte disse riktig."

   

  Da stillingsannonsen for pedagogisk selger i Scandec dukket opp så Solveig en spennende mulighet til å kunne bruke sin utdannelse og relevante erfaring til å få skoler og bedrifter til å utnytte interaktive skjermer og teknologi bedre. I starten av 2020 begynte hun i Scandec, og til tross for at man grunnet Covid-19 har hatt mange utfordringer, har Solveig kommet meget godt i gang. "Jeg trives svært godt når jeg får vise både forhandlere, lærere og bedrifter hvordan man kan se mulighetene i digitale verktøy, og hvordan det kan gi både engasjement og effektivisering", forteller hun. 


  "Det har vært en bratt læringskurve, og heldigvis er det mange i Scandec med høy kompetanse som man kan lære av og samarbeide med. Det er også spennende å være litt på andre siden av systemene. Man er et ledd lenger unna elevene, men allikevel delaktig i hverdagen deres på en annen måte."

   

  Og på fritiden?

  Solveig ler litt når hun får spørsmål om hva hun liker å gjøre på fritiden.

  "Med tre små gutter så går jo det meste av fritiden til dem, og det går mye i turer og leking med kidsa", forteller hun. "Men jeg er også veldig glad i å spille poker, og jeg er med i et fast pokerlag med venniner. Jeg er glad i kortspill for det sosiale, har en god dose konkurranseinstinkt og likesinnede venninner- det måtte bli poker," ler Solveig.

   

  Til venstre: Solveig sammen med to av sine tre sønner. Til høyre: Pokerlag med gode venniner.

   

   

  Bli kjent med flere Scandecere: 
  Håkon Bjartveit
  Magne Riise
  Frode Øygard
  Lars Persen 
  Gergely Vikar 
  Kristian Morvik
  Morten Andresen

  Har du spørsmål om produktet?