Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Hans_Arne/HansArne_ISE.jpg

  Intervju: Hans Arne Mehus

  Uansett type prosjekt er Hans Arne Mehus opptatt av å kunne levere noe han er stolt av.

  Bli bedre kjent med leder for innovasjon og utvikling i Scandec.

   

  "Jeg har alltid vært fascinert av hvordan lyd fungerer. Så da jeg spilte bass under en musikalforestilling som sekstenåring, og så Scandecs Morten Andresen i aksjon som lydtekniker, var jeg rask til å spørre han om jeg kunne få kveile kabler i bytte mot kunnskap," forteller Hans Arne Mehus. "Jeg måtte opp til eksamen i kabelkveiling samme kvelden, men heldigvis bestod jeg," ler han.

  Etter det var Hans Arne med Morten rundt når han kjørte lydjobber, og han fikk fort lov til å gjøre andre ting enn kabelkveiling. "Morten var veldig god til å lære bort, og ga meg tillit og trygghet til å teste ting og dra i spaker. Han spøkte med at de fleste på arrangementene var fulle uansett, så ingen ville legge merke til om jeg gjorde noe galt. Da jeg var blitt 18 år fikk Morten en kink i ryggen, som resulterte i at jeg gjorde alle lydjobbene hans i noen uker. Da skjønte jeg at jeg var godkjent."

   

  Ung og lovende

  Som 19-åring begynte Hans Arne som tekniker i Scandec. "Ledelsen mente nok egentlig at jeg var for ung, men Morten gikk god for meg." Han mimrer om en litt hard start i bedriften.
  "Første dagen gikk fint, andre dagen forsov jeg meg, og den tredje dagen splittet jeg tommelen med en kniv," ler han. Hans Arnes første utenlandsreise med Scandec er også en sagnomsust fortelling. "Jeg var egentlig i Firenze for å lære å reparere digitale forsterkere, men første kvelden på restaurant lærte jeg at White Russian er sterkere enn det smaker og at hvis man spiser 1 kg biff så får man forstoppelse. Men restaurantbesøket ble kostnadsfritt for alle da", forteller han lattermildt.  

  Han husker også at han raskt ble kastet ut på dypt vann og at læringskurven var bratt. "Den første flyreisen jeg hadde med Scandec var sammen med Håkon Bjartveit for å programmere og innjustere kontrollromsløsninger hos Shell. Da ble det raskt klart at her var det mye å lære!"
  Og læring ble det! Hans Arne har opp igjennom bidratt på en rekke store Scandec prosjekter, og han trekker frem lydanleggene til Holmenkollen og Bislett stadion blant disse. Her har han også vært involvert på lyd under de fleste store arrangementer siden. De senere årene har det blitt mer og mer fokus på god talelyd, det seg være i rettsaler, undervisningsrom eller kommunikasjonsløsninger for oljebransjen.

  Rom til å gjøre en god jobb

  15 år etter den litt "tøffe" starten jobber Hans Arne nå som leder for innovasjon og utvikling i Scandec, i tillegg til å være produktsjef og prosjektleder. Han er også kursholder og underviser på Høyskolen Kristiania, hovedsakelig om nettverk og nettverksbasert overføring av lyd.
  "Det er mange grunner til at jeg har blitt værende i Scandec. Det sosiale samspillet fungerer veldig bra både i jobbsetting og på firmaturer. Det å være en del av et miljø hvor jeg kan gå inn i store prosjekter og være trygg på at kundene våre får god hjelp, også på de fagfeltene jeg ikke har spisskompetanse på, er veldig befriende. Når jeg var på jobbintervju i 2006 sa jeg at når jeg drar fra ett prosjekt ønsker jeg å kunne sette min signatur på det. Med det mener jeg ikke at det må ha min vri, men at jeg skal kunne stå for det som er levert. Det har jeg hele veien fått backing på og om man har bommet litt på tidsestimat eller budsjetter så har det alltid vært rom for å gjøre jobben slik det skal være. Det er veldig viktig for meg," konkluderer han.

   

  Tenke utenfor boksen

  I 2016 kom det inn en forespørsel fra ett konsulent firma om Scandec ønsket å ta del i et pilotprosjekt for å se på løsninger for lyd og opptak i rettssaler. Underveis i prosjektet så vi behovet for å sette fokus på innovasjon og utvikling. "Vi brukte mange hundre timer på prosjektet, bygde testsaler og plukket fra hverandre tilgjengelige produkter for å lage en prototyp på det vi mente var det riktige produktet for god lyd i salene. Dette ble sendt videre til RDL som designet ett nytt Dante-produkt etter våre krav. I den prosessen så man verdien av å drive innovasjon" forklarer Hans Arne, og presiserer at han stortrives med å gjøre denne typen oppgaver sammen med de to andre på teamet. "Vi ser at Scandec begynner å få tillit i markedet og kunder tør å ta sjansen, ettersom vi nå har gjennomført flere gode utviklingsprosjekter. Det er veldig givende å ha et team å sparke ball med for å komme på nye løsninger, og at det er en del av jobben vår å tenke utenfor boksen". 


  Hans Arne viser frem en brakett som innovasjonsavdelingen har designet for L-Acoustics X4i. 

  Og Hans Arne tenker nok litt utenfor boksen ellers i livet også. Han har bosatt seg på en hytte i Drøbak, hvor han stortrives med oppussing, god plass rundt seg til å felle trær med øks og kunne kjøre L-Acoustics anlegget i stua på full guffe uten å plage naboene. Når den store kompisgjengen ønsker seg mørt kjøtt på sommerfesten lager han sous vide kalvelår i et badekar.

  "Ellers tror jeg kompisene mine ville beskrevet meg som en som liker at det skjer noe rundt meg og er glad i fart og spenning. Kanskje de også ville lagt til at jeg har hatt litt mer guts enn vett når det kommer til den typen aktiviteter," ler han.

   

  Bli kjent med flere Scandecere: 
  Håkon Bjartveit
  Magne Riise
  Frode Øygard
  Lars Persen 
  Gergely Vikar 
  Kristian Morvik
  Morten Andresen
  Solveig Lind-Dramstad

  Har du spørsmål om produktet?