Til toppen
Løsninger for fjernundervisning!

Løsninger for fjernundervisning!

Behovet for løsninger for fjernundervisning har naturlig nok økt betydelig den siste tiden. Scandec har løsningen i alle størrelser.

Uansett om det er behov for små og prisgunstige løsninger, eller om det skal tilbys mer avanserte og fleksible systemer har Scandec det som trengs til en leveranse tilpasset brukernes behov. Under har vi listet opp noen eksempler på produkter og teknologi som er relevante i en løsning for fjernundervisning.

Kamera

For å gi elevene som ikke har mulighet til å være i klasserommet en god opplevelse, er det viktig at de kan se hva som skjer i klasserommet.

Enkel løsning
Et godt eksempel på en enkel kameraløsning er Avonics nye CM22, som byr på mye funksjonalitet i et lite og prisgunstig format.

PTZ (Pan, tilt, zoom)
PTZ-kameraer gir muligheten til å fjernstyre retning og zoom, noe som gir en levende og dynamisk opplevelse for de som ser på. Scandec distribuerer svært gode PTZ-kameraer i ulike prisklasser fra Avonic og Panasonic.

Med Avonics CM44 får man et svært godt USB-kamera med PTZ-styring, og ønsker man en optimal og fleksibel kameraløsning som er satt opp for streaming er Avonics CM70 ideell.

Der hvor man trenger alt av funksjonalitet og broadcast-kvalitet har vi nylig levert Panasonics UE150 til en premium fjernundervisningsløsning. 

Panasonic er også markedsledende med sin Lecture Capture teknologi. 

Lydprosessorer

Sertifiserte løsninger for Teams, Zoom og Google Meet fra Biamp

Med Biamps Tesiraforte VT4 får man en lydprosessor som er sertifisert for Teams,  Zoom og Google Meet. Med VT4 får man en prosessor med avanserte programmeringsmuligheter for teknikere og installatører, slik at man kan sette opp løsningen optimalt og enkelt for sluttbruker. Les mer om de sertifiserte løsningene her.

Devio

Biamps Devio er en plug&play løsning både for installatør og sluttbruker, hvor man ved å koble sin pc til Devio-enheten vil være koblet til AV-utstyret, slik at man er klar for fjernundervisning via ønsket plattform svært raskt.

Fleksibelt fra Audio Technica

Med en ATDM-0604 fra Audio Technica får man en lydprosessor som gir brukerne mulighet til å gjøre noen egne justeringer, da den kommer med frontpanel eller mulighet for webinterface.

Ekkokansellering

Alle nevnte løsningene har god funksjonalitet for ekkokansellering. Denne teknologien er viktig for å eliminere ekkosignaler som forekommer i tele- og videokonferansesystemer, og vil gi elever som følger undervisningen hjemmefra en mer naturlig opplevelse av lyden.


Mikrofoner

Er det noe man har fått erfare den siste tiden, så er det at god lyd er kritisk for at fjernundervisningen skal være vellykket. Med anerkjente merkevarer som Audio Technica, Electro-Voice og Biamp leverer vi mikrofonen som passer best til totalløsningen. I vurderingen av mikrofon er det viktig å være klar over hva slags type lyd som skal være tilgjengelig for de som følger fjernundervisningen.

Biamps Parle tak- og bordmikrofoner

Prisvinnende for sitt design og funksjonalitet er Biamp Parle tak- og bordmikrofoner. Disse har den fordelen av at de er fastmonterte, slik at de alltid vil være klare til bruk, og de er også utstyrt med teknologi som gjør at den fanger opp hvem som snakker, og gjør at de som følger undervisningen hjemmefra vil kunne høre både lærer og elever på en naturlig og god måte. 

Bøylemikrofoner

Skal man levere tydelig lyd i store rom som for eksempel i et auditorium, så er bøylemikrofoner en god løsning. Her vil man plukke opp svært god lyd fra foreleseren.

Trådløse systemer

Med et godt trådløst system, som for eksempel Audio Technica sitt ATW 3200N (n for nettverk) får man full bevegelsesfrihet i forelesningen.


Streaming

Ønsker du en avansert løsning med videomikser og flere kameraer og lydinnganger så distribuerer Scandec Pro AV miksere fra Roland. Mikserne i Rolands VR-serie lar deg koble til og kombinere en rekke video- og lydkilder til en enkelt hub, og deretter profesjonelt bytte mellom dem mens du streamer fra datamaskinen.  Et eksempel på dette er den hendige VR-1HD, som enkelt lar deg koble til en PC og streame fra den plattformen du ønsker, som for eksempel Teams, Youtube, Facebook, GotoMeeting, Slack og alle andre kjente plattformer. Her får du en mikser som blant kan gjøre automatisk bytte mellom kameraer og andre gode løsninger som gjør det enklere å involvere så få personer som mulig. 

Skal du ha et enkelt oppsett, hvor du skal bruke kamera eller annet utstyr som ikke har streamingmuligheter, så har vi flere typer løsninger. Et eksempel er Avonic sin REC200, som tar HDMI eller SDI og gjør det klar til streaming i et lokalt nett, eller rett på internett eller opptak.

Høyttalere

Scandec har et svært bredt sortiment når det kommer til høyttalere til alle former for installasjoner, inkludert høyttalere til bruk i klasserom. Design og funksjonalitet tilpasses behov og prisklasse!

Skjermer og projektorer

Som markedsledende leverandør av interaktive skjermer fra Promethean og Ctouch, og eksklusiv distributør av skjermer og projektorer fra Panasonic i Norge kan Scandec tilby en komplett AV-løsning til utdanning.

Tips! Med Microsoft sin gratis og ferdiginstallerte løsning for Whiteboard kan man dele og samarbeide på tavlen uansett hvor man befinner seg. I denne videoen viser Lars deg hvordan man enkelt tar det i bruk: