Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Panasonic_skjermer_2020.jpg

  Intervju: Magne Riise

  Med en medfødt sykdom som gjør det vondt å gå forbi en bryter uten å forstå hva den gjør, er Magne en kreativ AV-mann som elsker å se teknologiske systemer og hvordan de virker sammen. 

   

  Med en datter som har fått en bakeoppgave på hjemmeskolen, starter vi praten med en god dur fra kjøkkenmaskinen i bakgrunnen og Magne sender stadig små beskjeder til 6-åringen. "Sånn må det bli", forteller han med et smil fra kjøkkenbenken i huset på Myrvoll. Huset er en historie for seg selv, og her har Magne fått utfolde seg med interessen for teknologi, ved å gjøre om huset til et Smarthus. "Det har vært mye prøv og feil, men en fordel med å ha mye hjemmekontor om dagen er at man får overvåket Smarthus-systemet mye mer, og dermed få finjustert det", forklarer han, og trekker frem varmestyring, nattmodus og bevegelsessensor på lys som store fordeler med systemet. "Vi har helt sluttet å forholde seg oss til lysbrytere her i huset", ler han.

   

  Magne liker å utfordre seg selv, og med smarthuset får han virkelig testet seg selv i logisk tankegang. "Det handler om å se hva konsekvensen av en handling er, og hvordan det påvirker hva som skjer i neste steg!"


   

  Veien til AV-spesialiseringen.

  Magne fikk sine første erfaringer med lyd og lys i Opus Media, en teknikkergruppe i kirken. Her ble det gjort små og store jobber i lokalmiljøet, og han var blant annet med på å styre lyden i Oppegård kommunes 17.mai feiringer hvert år. "Så ballet det litt på seg med freelancejobber som tekniker, og jeg fikk kontakter i bransjen. I 2006 fikk jeg et jobbtilbud fra FotoPhono, med betingelsen om å lære meg AV. Det takket jeg gledelig ja til, så fra da har jeg vært en AV-mann!"

   

  Det viser seg at Scandec og Magne sine veier har krysset hverandre flere ganger. "Jeg var ansvarlig for LED-skjermene på Ullevål stadion. Jeg synes fortsatt det er litt rart at jeg ikke så noen fra Scandec da, men det er så enkelt som at jeg satt på den ene langsiden og kontrollerte LED-skjermene, mens Scandec satt på den andre langsiden og hadde installert lydsystemet." 

   

  I 2016 resulterte et besøk på roadshow i regi av Scandec med et jobbintervju, og Magne har jobbet i Scandec siden 1. januar 2017. "Jeg er jo veldig opptatt av sammenhenger og systemer når det kommer til teknologi og AV, så det var en god match for meg å starte i Scandec, som jeg mener at skiller seg ut med evnen til å levere gode løsninger. Det er litt av DNAet til bedriften å legge sin stolthet i at produktene som leveres ender opp i et velfungerende system!"

   

  Magne trives aller best når han kan være ute hos kunder, gjøre demoer og sette i gang løsninger. "Det er alltid gøy å se at løsningsdesignet man har laget fungerer godt."

   

   

  Fremtidens AV

  "Tiden vi er inne i med Covid-19 viruset gjør at vi fremtvinger bruken av teknologi som gjør at man ikke trenger å være fysisk tilstede i alle møter," mener Magne. "Bedrifter ser nå nytteverdien dette, og også viktigheten i godt lyd- og bildeutstyr i den sammenhengen.

  Vi ser at det er mange som nå kjenner behovet for opprusting av AV-løsningene sine og også at flere arealer og romløsninger skal være rigget for gode videomøter. Det blir veldig spennende å se ringvirkningene av det digitale pushet vi nå har fått!"

   


  Magne lager hvert år kommunens kuleste Halloween-hus! Oppegård avis lagde en sak om det populære huset.

   

  Engasjement og kreativitet

  Magne er spesielt god til å samle mennesker og skape engasjement ved å bruke sin AV-kompetanse. Han er blant annet kjent for å ha kommunens mest spektakulære Halloween-hus, hvor han bruker lyd, lys og projektorer til å skremme alle forbipasserende.

  I 2019 ønsket han å benytte kompetanse og nettverk til å gi noe til et veldedig formål. Resultatet ble å opprette foreningen "Alle Sammen" og avholde et arrangement med en marsj på Kolbotn Torg. Arrangementet samlet inn over 30 000,- til barnekreftforeningen.

   

   

  Magne var en av pådriverne til et lyd- og lysshow ved branntårnet på Grønnliåsen i vinter. Til høyre ser man hvordan Magne brukte mapping med projektorer på pappesker under fagdagen i 2018.

  Har du spørsmål om produktet?