Totalt
  Vis handlekurv
  Kjære kunde. Vi pusser opp nettsiden vår, og i den anledning kan det vise feil lagerbeholdning på noen av våre produkter. Kontakt vårt kundesenter for hjelp!
  files/Nyheter/Håkon_Bjartveit/bjartveit_rack.jpg

  Intervju med Håkon Bjartveit

  Med 35 år i Scandec Systemer har Håkon Bjartveit opplevd mye i Scandec. Nå som den travle mannen er tvunget til hjemmekontor, benytter vi sjansen til en prat. Over Teams, så klart.

   

  "To be or not tuba"

  Håkon Bjartveit startet som første tekniker i Scandec Systemer 1. august 1985, ca ett år etter oppstarten av bedriften.  Han ble introdusert for Scandec via svogeren til en av gründerne, som han spilte tuba sammen i Frelsesarmeens Hornorkester. Det var også i Frelsesarmeen at interessen for lyd startet.

  "Det var vel når jeg var 13-14 år at jeg fikk skru lyd i Frelsesarmeens ungdomsmiljø. Vi er mange i Scandec som har startet med lyd på den måten. Jeg husker vi hadde arvet et 6-kanals miksebord fra Peavey med store komfyrknotter. " forteller Bjartveit, som Googler mikseren fra hjemmekontoret og smiler av at Google-resultatene viser alt for moderne produkter.

  Da han som 24-åring fikk muligheten til å kombinere interessen for lyd med jobb, var dette en fristende mulighet for unge Bjartveit, som da var litt lei av jobben han hadde med transmisjon i Televerket.

  "Siden jeg var den eneste teknikeren i Scandec, så ble jeg nødt til å lære og dekke alle fagområder, og det ble alt fra heismusikk og intercom til store konserthus".

   

  Utfordringer og utvikling

  Etter hvert som Scandec vokste, så man at det var noe enklere å finne kompetanse på Pro Audio, enn det var på den industrielle biten.

  "Dermed ble vi nødt til å utvikle den kompetansen selv" forteller han. I dette finner vi også noe av årsaken til at han blitt værende i Scandec i så mange år.
  "Vi opplever en konstant utvikling både på prosjekter og produkter, noe som gjør at man ikke føler stagnasjon, og det har vært viktig. Jeg har fått utfordringer hele veien, og det trives jeg svært godt med. I tillegg ser jeg stor verdi i å jobbe i en bedrift som har kompetanse som en del av forretningsmodellen. Både i form av at vi designer system selv, og også måten vi deler kompetanse på. Det er mange som vet mye i Scandec, i tillegg til at vi også har de som vet mest om spesifikke fagfelt". 

  Han trekker også frem gode kolleger som forenes igjennom en felles interesse som en god grunn til at han har blitt værende.

  "Vi har jo en felles sykdom i Scandec, det er bare å se på oss når vi går inn i på et nytt sted. Du vil som oftest se at vi står og ser i taket alle sammen".

  Med sin lange erfaring og dype kompetanse på mange områder er Håkon Bjartveit en rådgivende part på mange prosjekter, men spesielt på Talevarsling og Intercom har han en så høy standing at han kan kalles Scandecs egne "guru". Han blir ofte invitert som foredrag- og kursholder på området, og når StandardNorge i 2013 skulle sette ned en komite for en norsk talevarslingsstandard var han et naturlig medlem.

  "Prosessen skulle ta tre måneder, men det viste seg raskt at vi trengte å utvikle en felles kompetanseplattform for å få på plass en standard. Da vi var ferdige tre år seinere hadde jeg lært veldig mye."

  Trosset høydeskrekk

  I 2019 ble det klart at Scandec, sammen med dyktige samarbeidspartnere skulle få levere nytt lydsystem til Molde Stadion, 22 år etter at vi var med og leverte det forrige.
  "Det er veldig gøy! Den gangen satt Molde Stadion en ny standard for lydsystemer til idrettsanlegg, hvor man ved å bruke blant annet subwoofere gikk fra speakerlyd til musikkopplevelse".
  Siden da har det blitt mange stadioner og idrettsanlegg, og Bjartveit ramser opp Maihaugen, Granåsen, Ullevål, Holmenkollen, Viking Stadion, Sør Arena og Vikingskipet som noen av høydepunktene. Sistnevnte husker han med skrekkblandet fryd. "Til tross for høydeskrekken min har jeg vært oppe i mange høye lifter for å montere opp anlegg. I Vikingskipet var jeg over 30 meter over bakken for å montere cluster. Den natten drømte jeg at det falt ned clustere rundt meg, så dagen etter fikk vi inn noen uten høydeskrekk til å fullføre".

  Det har også blitt mange båter på Håkon Bjartveit, etter at Scandec i 1994 leverte sitt første anlegg til skipet Aretousa. 
  "Når man leverer til båt så må man forholde seg til absolutte tidsfrister. Det er ikke noe alternativ at store skip ikke får dra fra kai fordi PA-anlegget ikke virker. Det har blitt noen lange netter", innrømmer han.

   

  På reisefot

  I løpet av 35 år i Scandec har Håkon Bjartveit vært mye på reisefot.

  "Folk tror jo ofte at man får sett mye, men man er stort sett på en anleggsplass. Det hender jo også at jeg kommer meg lengre enn innsiden av sikkerhetskontrollen på flyplasser før jeg er ferdig med jobben og returnerer, ettersom vi har levert mye systemer til både Sola og Flesland." ler han. "Jeg merker jo nå som jeg sitter hjemme at jeg blir fort rastløs og har lyst til å komme meg ut igjen." 

   

  Har du spørsmål om produktet?