Skip to main content
Til toppen

Nyskapende teaterlyd med DiGiCo Quantum 338T

Oslo Audio i tett samarbeid med Scandec har vært en betydelig bidragsyter i oppgraderingen av lydanlegget ved Nasjonalteateret i Oslo. Teatret, en kulturell hjørnestein i over et århundre, valgte den moderne digitale miksingskonsollen DiGiCo Quantum 338T for å revolusjonere lydopplevelsen. Nasjonalteatert foretrakk Oslo Audio som sin dedikerte forhandler i leveransen av det nye lydsystemet gjennom Scandec Systemer AS.

Jakten på den perfekte lyd

I 2021 startet Nationalteatret en reise for å forbedre lydkvaliteten. En omfattende markedsundersøkelsen førte til valget av DiGiCo Quantum 338T, kjent for sitt brukervennlige grensesnitt og avanserte teaterfunksjoner. Kai Nicolai Priddy, lydsjef ved teatret, bekrefter: "Quantum 338T krysset alle boksene for teatrets lydteam."

 

Sømløs integrering og tilpasningsevne

Quantum 338T ble integrert sømløst med teatrets eksisterende høyttalerløsning L-Acoustics KARA/KIVA. Noe som har gitt de betydelige prosesseringsmuligheter og kompatibilitet med ulike protokoller, inkludert Dante, MADI m.m. Lydsjefen forteller at det har bidratt til en merkbar forbedring i lydkvalitet, og systemet viser seg å være svært tilpasningsdyktig for de ulike produksjonene på Nasjonalteaterets hovedscene.

Produktene som ble levert til prosjektet

Quantum 338 mikser - Optocore (OpticalCon)
Varenr.: DIG-X-Q338-WS-NC

Varenr.: DIG-X-Q338-WS-NC
SD-Rack - Optocore (OpticalCon) Uten I/O
Varenr.: DIG-X-SD-RACK-NC

Varenr.: DIG-X-SD-RACK-NC
SD-Rack 32bit mic/line inputkort
Varenr.: DIG-MOD-SDR-ADC32B

Varenr.: DIG-MOD-SDR-ADC32B
DMI kort DANTE 96Khz
Varenr.: DIG-X-DMI-DANTE2

DiGiCo DMI utvidelseskort med 64x64ch Dante @48 og 96Khz m/Samplerate converter (SRC)

Varenr.: DIG-X-DMI-DANTE2
Quantum 338 Waves oppgradering
Varenr.: DIG-MOD-WAVES-Q3

Varenr.: DIG-MOD-WAVES-Q3

Leverandørsamarbeid og støtte

Teatrets lydteam samarbeidet tett med Oslo Audio og Scandec-teamet for å designe det optimale systemet. Marius Lindaas, produktspesialist på DiGiCo hos Scandec, var en nøkkelperson og bidro med uvurderlig støtte og opplæring, som sikret en problemfri overgang. Lydsjefen fremhever samarbeidet og uttaler: "Deres konsoller setter bransjestandarden når det gjelder kvalitet og funksjonalitet." Gjennom det tette samarbeidet har vi sikret at DiGiCo-teknologien oppfyller og overgår forventningene i produksjonen ved Nasjonalteateret.

Ett år med lydbrillians

Installert for litt over ett år siden, har Quantum 338T hevet Nationaltheatrets hovedscene-produksjoner. Lydsjefen uttrykker tilfredshet med konsollens ytelse og de forbedrede mulighetene som tilbys av den spesialiserte teatersoftwareversjonen. Innføringen av banebrytende Quantum lydteknologi ved Nationalteateret styrker engasjementet for å fremme kultur og tilføre ny energi til teatrets varierte underholdningsprogram.

Vi ønsker å takke Oslo Audio og Nasjonalteateret for tilliten og samabeidet!

Har du noen spørsmål til vår produktspesialist?

Marius Lindaas
Marius Lindaas
Produktspesialist DiGiCo
Lenker
Min side