Skip to main content
Til toppen

Innovasjon og samarbeid i scene- og utleiebransjen

I scene- og utleiebransjen, der innovasjon og kreativitet står i sentrum, har fire fremtredende produksjonsselskaper - Trippel-M, Spectre, Audioproduksjon/Woldcam og Hove West - tatt et betydelig skritt mot fremtiden. De fire aktørene har samlet kjøpt 250 kvm Unilumin LED-skjermer fra Scandec i 2023. Disse kjøpene markerer en milepæl i bedriftenes evne til å skape spektakulære visuelle opplevelser, både hver for seg og sammen.

Unilumin LED-.vegg under Altibox Forum 2024, Kulturkompaniet i samarbeid med Audioproduksjon / Woldcam.

Behov og motivasjon

"Hovedmotivasjonen for oss alle var å finne en løsning som kunne løfte våre visuelle presentasjoner til et nytt nivå og nå ut til nye markeder. Vi stod alle overfor utfordringen med å finne LED-skjermer som ikke bare var av høy kvalitet, men som også kunne tilpasses ulike kreative design og løsninger. Disse skjermene må fungere som mer enn bare en visningsflate, siden de skal være et integrert scenografisk element i våre produksjoner."

Sigurd Syversen, CEO i Audioproduksjon.

Kjøpsopplevelse

Prosessen startet med en imponerende demonstrasjon av Unilumins LED-skjermer av Scandec på LLB 2023.

Beslutningen for å gå for våre skjermer er preget av en dyp tillit til Scandecs ekspertise, særlig takket være produktsjef Magne Riise (bilde). Hans kunnskap og dedikasjon spilte en nøkkelrolle.

Selskapene forteller om tryggheten det gir å ha ryggdekning hos en distributør som tar den direkte dialogen med produsent, om bestilling, transport og levering.

Magne har i de første oppdragene vært direkte involvert og gitt hands-on support for å få de ordentlig i gang. Et solid partnerskap og gjensidig tillit har vært en nøkkelfaktor for alle partnerne.

En gamechanger

Etter innkjøpet har disse 250 kvadratmeterne med LED-skjermer blitt en gamechanger.

Skjermene har allerede vært en betydelig del av prosjekter med høy profil, som «Skal vi danse» og valgsendingene på NRK, og store messer som «Fæbrikstad» og «Oslo Motorshow». De har også bidratt til at samarbeidspartnerne kan tilby mer innovative og engasjerende visuelle løsninger.

Et viktig aspekt av dette samarbeidet er deres felles forpliktelse til å støtte hverandre i større produksjoner. Gjennom å dele ressurser, kan de gi både bransje og publikum den ekstra 'WOW!'-faktoren.

Unilumin utgjør en forskjell

Samtlige involverte parter er enige om den transformative effekten av Unilumins LED-skjermer. De anerkjenner at det teknologiske fremskrittet som ligger i dagens Unilumin-produkter ikke bare har styrket deres individuelle tilbud, men også beriket scene- og utleiebransjen.

Alle de fire partnerne ser frem til å fortsette samarbeidet, både innbyrdes og med Scandec, for å utforske nye horisonter innen visuell produksjon.

En milepæl i scene- og utleiebransjen

Historien om Trippel-M, Spectre, Sparkly (Audioproduksjon og Woldcam) og Hove West illustrerer en sjelden synergi i scene- og utleiebransjen.

Deres samlede innkjøp av 250 kvm Unilumin LED-skjerm fra Scandec representerer ikke bare en investering i avansert teknologi, men også en investering i et samarbeid som overskrider konkurransen dem imellom.

Deres initiativ setter en ny standard i bransjen, hvor deling av ressurser og ekspertise kan styrke det profesjonelle fellesskapet og skape uforglemmelige opplevelser for publikum.


Prosjektets partnere

TRIPPEL-M
TRIPPEL-M

Kjøp: 76 kvm LED-skjermer - 50 kvm Unilumin Upad IV skjerm og 26 kvm Unilumin Upad IV XS skjerm

Bransje: Lyd, lys, sceneteknisk produksjon – leier ut kamera og AV-utstyr til eventer og konserter

Motivasjon for kjøp: Vi hadde lavoppløst LED-skjerm for utendørsbruk, men så behovet for høyoppløselig skjem til innendørsbruk.

Kjøpsopplevelse: Vi er veldig fornøyd med Scandecs ekspertise og kundeservice etter kjøpet. Har åpnet opp for nye markeder, spesielt har det hjulpet oss på messemarkedet.

LED-produksjoner til nå: Store messer som Fæbrikstad og Oslo Motorshow

AUDIOPRODUKSJON / WOLDCAM
AUDIOPRODUKSJON / WOLDCAM

Kjøp: 50 m2 LED-skjermer– fordelt på Upad IV og Upad IV XS paneler

Bransje: Lyd, lys, sceneteknisk produksjon  - leverer henholdsvis lyd/lys og flerkamera/AV-produksjoner til kvalitetsbevisste oppdragsgivere i inn- og utland.

Motivasjon for kjøp: Vi ble utfordret av kunder til også å levere LED-flater. Dette er noe vi har vurdert tidligere, men da var vi ikke fornøyd med kvaliteten på produktene som har vært tilgjengelig i markedet. Dette endret seg da Upad IV dukket opp for 1,5 år siden. Denne serien oppfyller alle kravene: høy oppløsning, naturtro farger, effektiv rigg og kreative muligheter med XS-panelene.

Kjøpsopplevelse: Scandec har gitt oss god oppfølging.

LED-produksjoner til nå: Upad IV har så langt gått langt overgått forventningene, og vi bruker de på flere produksjoner der kundene blir stadig mer imponert.

HOVE WEST
HOVE WEST

Kjøp: 50 m2 LED-skjermer – 45 m2 Umilumin Upad IV og 5 m2 Upad IV XS

Bransje: Lyd, lys, sceneteknisk produksjon – leier ut sceneteknisk utstyr til både små og store eventer.

Motivasjon for kjøp: Vi var på utkikk etter nytt produkt til utleie som hever bransjen, et produkt som kan løse flere oppgaver på en smidigere måte sammenlignet med f.eks. projeksjon av bilde.

Kjøpsopplevelse: Scandec har gjort en formidabel jobb underveis og vært ryddige og punktlige.

LED-produksjoner til nå: Når vi mottok skjermen ble den tatt rett ut i valgsendingen på NRK, og har siden blitt brukt i event-sammenhenger i Stavanger-området.

SPECTRE
SPECTRE

Kjøp: 50 kvm LED-skjermer 50 kvm Unilumin Upad IV

Bransje: Lyd, lys, sceneteknisk produksjon - Spesialisert seg på eventer, konserter, tv-produksjon

Motivasjon for kjøp: Kvalitetssikkerhet og tryggheten med å ha norsk importør/distributør.

Kjøpsopplevelse: Vi er veldig fornøyd med Scandecs ekspertise og kundeservice etter kjøpet.

LED-produksjoner til nå: "Skal vi danse» og NRKs valgsendinger, i samarbeid med Howe West.

Lenker
Min side